17/7/2023

Apple'ın İlk M3 Destekli Mac'leri Muhtemelen Ekim Ayında Piyasaya Sürülecek

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre, Apple'ın ilk M3 destekli Mac'leri Ekim ayı başlarında gelebilir.

En son Power On haber bülteninde yazan Gurman, kaynakların kendisine bir Ekim etkinliğinin Apple'ın Eylül'deki iPhone 15 serisi duyurusunu takip edeceğini söylediğini ve Apple'ın mevcut ürün serisinin durumunun, M3 çipli yeni Mac'lere odaklanacağını öne sürdüğünü söyledi.

Apple'ın Ocak ayında yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerini ve daha yakın zamanda Haziran ayında yeni 15 inç MacBook Air, Mac Studio ve Mac Pro modellerini piyasaya sürdüğü göz önüne alındığında, Gurman, yeni M3 çipinden ilk yararlananların olacağına inanıyor. sonraki iMac, 13 inç MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro.

İleriye bakıldığında, Gurman'ın önceki bir raporuna göre M3 çipli yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerinin 2024'ün başlarında M3 Pro ve M3 Max çiplerle piyasaya çıkması bekleniyor.

M3 yongasının, yonga üreticisi iş ortağı TSMC'nin 3nm işlemi üzerine inşa edilmesi bekleniyor ve bu da Apple'ın en yeni Mac modellerinin temel aldığı 5nm tabanlı M2 M2 yongasına göre önemli performans ve güç verimliliği iyileştirmeleri sağlıyor. TSMC, Aralık sonunda 3nm yongaların seri üretimine başladı.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler