11/11/2021

DOGE-1, 2022'nin başlarında SpaceX ile fırlatılacak

Dogecoin tarafından finanse edilen yük, SpaceX'in Falcon 9'unda 2022'nin ilk çeyreğinde fırlatılacak gibi görünüyor.

Ay'a gidecek ilk kripto destekli misyon olan DOGE-1, iki blok zinciri şirketi ile GEC olarak da bilinen üretici Geometric Energy Corporation arasındaki yeni bir ortaklığın ardından gelecek yılın başlarında başlayacak.

Akıllı değişim ekosistemi Unizen ve merkezi olmayan finans inkübatörü ZenX Çarşamba günü, kripto para birimleri için yeni bir kullanım örneği sağlayacak olan 40 kilogram - yaklaşık 88 pound - CubeSat olan DOGE-1'i inşa etme ve başlatma sürecinde olduklarını duyurdular. CubeSat, analiz için GEC'ye geri gönderilecek olan sensörlerden ve kameralardan ay-uzaysal zeka elde etmek için "kararlı bir ay yörüngesine" gidecek.

CubeSat, SpaceX FalconX ile 2022'nin ilk çeyreği için planlanan bir fırlatma anlaşmasıyla konuşlandırılacak, ancak kesin bir tarih verilmedi. Bugüne kadar 1.600'den fazla CubeSats fırlatıldı, ancak DOGE-1'in aksine, Dünya yüzeyinin 100 ila 1.200 mil yukarısındaki Alçak Dünya Yörüngesine gittiler. Ay yörüngesine seyahat etmek, DOGE-1'i Dünya'dan 250.000 mil uzağa koyar.

Şirketler, "NASA'nın CAPSTONE'ı aya ulaşan ilk küp uydu olacak şekilde ayarlandı, ancak birkaç kez ertelendi ve şu anki lansman tarihi Mart 2022'nin sonu" dedi. "Bu, DOGE-1'in tarihte aya ulaşan ilk küp uydu olabileceği ve küresel uzay uçuşu için önemli bir başarıya işaret ettiği anlamına geliyor."

Cointelegraph'ın daha önce bildirdiği gibi, Dogecoin tarafından finanse edilen proje ilk olarak bu yılın Mayıs ayında tanıtıldı ve planlanan lansman tarihi 2022'nin ilk çeyreği gibi erken bir tarihte başladı. O sırada SpaceX'in ticari satışlardan sorumlu başkan yardımcısı Tom Ochinero, "görev, Dünya yörüngesinin ötesinde kripto para biriminin uygulamasını göstermek ve gezegenler arası ticaretin temelini oluşturmak.”

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler