22/3/2024

Dünyanın ilk Neuralink hastası zihniyle bilgisayar oyunları oynadı

Bugün yayınlanan dokuz dakikalık bir video, dünyanın ilk nueralink hastasının zihniyle video oyunları oynadığını gösteriyor.

Video, dünyanın ilk Neuralink beyin arayüzü hastasının zihniyle bilgisayar oyunları ve satranç oynadığını gösteriyor

Charles Xavier hayranı, felçli bir adam ve eski satranç oyuncusu olduğunu iddia eden kişi, Elon Musk'un tartışmalı Neuralink beyin arayüzü projesine, Satranç ve diğer oyunları tekrar başlatmasına izin verdikten sonra minnettar olduğunu anlatıyor.


Neuralink'in ilk insan hastasına beyin arayüzünün tam kontrolünün verildiği ilk seferlerden birinde, "sabah 6'ya kadar Civilization VI oynayarak" gerçek bir oyuncu gibi yeni giriş yönteminin keyfini çıkararak devam etti. Civ 6'nın büyüklüğü ve zaman yatırımı nedeniyle felç onun düzgün bir oyun çılgınlığı yaşamasını engelleyebilirdi ancak Neuralink bunu mümkün kıldı.

Video gösterimi için Neuralink konusu esas olarak çevrimiçi Satrancı test ediyor ancak Civ 6 yorumları bunun uzun vadeli kullanıma uygun olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Kontrolleri öğrenirken ilk önce teşebbüs edilen hareket ile hayal edilen hareketi ayırt etmeye başladı. Daha sonra zihinsel olarak sol ve sağ ellerini 'hareket ettirdi' ve sonunda sadece imleç hareketlerine odaklandı. Ona göre bu, Yıldız Savaşları'ndaki "Kuvvet Manipülasyonu"na benziyor.

Kontrolün ana şekli, imleci oraya hareket ettirmek ve tıklamak için ekrandaki bir noktaya bakmak gibi görünüyor. Bu aslında beyin ameliyatı olmadan mevcut web kameralarına uygulanabilen mevcut göz izleme yazılımına çok benziyor.

Hasta tarafından açıklanan ana dezavantaj, ünitedeki sekiz saatlik pil ömrüdür. Aksi takdirde oldukça mutlu görünüyor.

Videoyu kapatmadan önce, ilk Neuralink hastasının geleceği konusunda iyimser olduğu açık. Umarız haklıdır. Ayrıca, beyin ameliyatı gerektiren bir giriş cihazı için insan testçisi olmak isteyen diğer kişileri de kaydolmaya teşvik ediyor. İyimserliği anlaşılabilir, ancak tamamen kararlı olmadıkları sürece kimsenin testçi olmak için acele etmesini tavsiye etmiyoruz.

Geçen sefer olduğu gibi, bu beyin implantlarının birçok maymunu öldürdüğü iddiasını hatırlamak önemli ve Elon Musk bu iddiayı bugün bile hâlâ reddediyor. Eğer Neuralink'in yapabildiği tek şey imleç kontrolü ise, beyin ameliyatı gerektirmeyen göz izleme kamera yazılımı da daha fazla umut vaat edebilir.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler