13/2/2024

Google Meet, Companion Mod'u mobil cihazlara getirdi

Özellik toplantıları kolaylaştırmak için tasarlandı. Tamamlayıcı Mod, yüz yüze toplantı katılımcılarının sanal konuklarla aynı kontrollere sahip olmasına olanak tanıyan bir Google Meet özelliğidir.

Google, Companion Mode'u ilk olarak web'e ve Nest Hub Max'e getirdi, ancak bugünden itibaren bu özelliği mobil cihazlara da getiriyor.
iOS ve Android kullanıcıları, Meet ve Gmail uygulamalarının en yeni sürümleriyle Tamamlayıcı Mod'a erişebilecek.

Google, bu haftadan itibaren Tamamlayıcı Modu, daha önce Nest Hub Max ve bir web istemcisine özel olan özelliğin ardından iOS ve Android'e getiriyor. Tamamlayıcı Mod, şahsen katılımcıların karma toplantılarda sanal araçları kullanmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Bu özelliğin büyük, karma toplantı durumlarında kullanılması amaçlanmıştır. Bu tür kurulumlar genellikle tüm odanın ses ve video gibi işlemleriyle ilgilenen kurumsal toplantı odası donanımını içerir. Ancak bu donanım, yüz yüze katılımcılara tepkiler, mesajlar veya el kaldırma gibi sanal toplantı özelliklerine erişim sağlamaz.

Mobil cihazlardaki Tamamlayıcı Mod, Google Meet'i kullanırken tüm bu özellikleri ve daha fazlasını yüz yüze toplantı katılımcılarına sunar. Yukarıda belirtilen özelliklerin yanı sıra, Tamamlayıcı Mod, konuşmacılar için alt yazılar ve alt yazılar ile görüntülenebilir içeriği yakınlaştırma olanağı sunar.

Bu özellik artık hem Google Workspace kullanıcılarına hem de kişisel Google Hesabı sahiplerine sunuluyor. Ancak okulunuzun veya iş yerinizin Google Workspace platformunun yayınlanma planına bağlı olarak Tamamlayıcı Mod'un kullanılabilir hale gelmesi haftalar sürebilir.

Hızlı sürüm alan adları bu özelliği 12 Şubat Pazartesi günü görmeye başlayacak, ancak tam kullanıma sunulması 15 güne kadar sürebilir. Planlanan sürüm alanları, en erken 27 Şubat'a kadar Tamamlayıcı Mod'a erişemeyecek ve bundan sonra 15 gün daha beklemek zorunda kalabilir.

iOS'ta Google Meet'in 229 sürümüne veya Gmail'in 2024.01.28 sürümüne veya daha yeni bir sürüme ihtiyacınız olacak. Android'de, Google Meet'in 225.0 sürümü veya Google Meet'in 6.0.231231 sürümü veya daha yenisi.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler