7/9/2023

GoPro Hero 12 Black ile daha uzun süre kesintisiz çekim yapabileceksiniz.

Yeni kamera, GoPro'nun Enduro pilini kullanarak maceranızın mümkün olduğunca büyük bir kısmını yakalamak istediğiniz zamanlar için sürekli çekim yaparken daha uzun çalışma süreleri desteği de dahil olmak üzere çok sayıda dikkate değer özelliğe sahiptir.

GoPro'ya göre, yeniden tasarlanan güç yönetimi sistemi sayesinde yeni çalışma süreleri mümkün ve yeni sistemle, önceki nesil Hero 11 Black'e göre çalışma sürelerinde 2 kata kadar iyileşme görebilirsiniz. (GoPro'nun 2x derecesinin Hero 12'ye dahil olan Enduro pilinin kullanımına dayalı olduğunu unutmayın; standart bir GoPro pili kullanıyorsanız farklı çalışma süreleri göreceksiniz.)


GoPro'nuzu TikTok ve YouTube Shorts gibi platformlar için video kaydetmek amacıyla kullanmak istiyorsanız Hero 12 Black, yeni bir 9:16 dikey çekim modu sunuyor. Bu, AirPod'lar ve mikrofonlar gibi Bluetooth kablosuz ses cihazları desteğinin yanı sıra, Hero 12'nin daha kolay dikey videolar oluşturmak isteyen yaratıcılar için iyi bir seçim olabileceği anlamına geliyor.

Hero 12 Black, profesyonellerin de beğenebileceği birkaç özellik sunuyor. 5,3K (16:9 en boy oranında 30 fps'ye kadar) ve 4K (8:7 en boy oranında 30 fps'ye ve 16:9 en boy oranında 60 fps'ye kadar) HDR fotoğraf ve videolar çekebilirsiniz; GP-Log kodlamanın eklenmesi ise şu anlama gelir: daha dinamik bir aralık yakalayabilirsiniz. Ayrıca "sınırsız sayıda" Hero 12 Black kamerada zaman kodu senkronizasyonunu kullanabileceksiniz, böylece çekimlerinizi birden fazla açıdan daha kolay düzenleyebilir ve bunların eşleştiğinden emin olabilirsiniz.


Hero 12 Black ayrıca yeni Max Lens Mod 2.0 aksesuarı sayesinde 177 derecelik görüş alanında 4K/60 fps kayıt yapabiliyor. Daha büyük lens aynı zamanda geniş ekran videoda yüzde 36 daha geniş bir görüş alanından ve dikey videoda ise yüzde 48 daha uzun bir görüş alanından yararlanabileceğiniz anlamına gelir; ancak kullanmak istiyorsanız lensi ayrı olarak satın almanız gerekir.

GoPro Hero 12 Black'in fiyatı 399,99 dolar olacak ve Çarşamba günü ön siparişe açılacak. Max Lens Mod 2.0 da Çarşamba günü satışa sunulacak ve fiyatı 99,99 $ (veya GoPro abonesiyseniz 79,99 $). Kameraları 13 Eylül'de mağazalardan teslim alabileceksiniz. GoPro ayrıca tutma yeri, mikrofonlu bir "medya modu" eklentisi ve bir LED ışık eklentisi ile birlikte gelen 599,99 dolarlık "Creator Edition"ı da piyasaya sürüyor.

GoPro aboneleri için iyi haber şu ki, GoPro aynı zamanda GoPro Quik uygulamasını da güncelliyor. Uygulama artık videolarınızı doğrudan buluttan düzenlemenize olanak tanıyor. Artık videoları cihazınıza yerel olarak indirmenize gerek yok.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler