17/12/2022

HTC, Meta Quest rakibi VR başlığını gelecek ay açıklamayı planlıyor

Küçük ve hafif VR başlığının CES'te piyasaya sürülmesi planlanıyor.

HTC'nin CES için sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik desteğine sahip hepsi bir arada bir kulaklığı ortaya çıkarmak gibi büyük planları var. Şirket, görünüşte küçük ve hafif kulaklığı ilk kez 5 Ocak'ta resmen gösterecek, ancak The Verge'e gözlük tarzı bir tasarım gösteren bir render sağladı. HTC'nin henüz adını açıklamadığı cihazın ön ve yan kameralara sahip olduğu görülüyor.

Bu kameralar, HTC'nin tam renkli bir doğrudan video akışı sağlama planının önemli bir parçası olacak. Meta Quest Pro ve Pico 4'te olduğu gibi, kulaklığı çıkarmak zorunda kalmadan etrafınızdaki fiziksel dünyanın renklendirilmiş bir versiyonunu görebileceksiniz. Bu aynı zamanda HTC'nin, siyah beyaz geçişli video ile alacağınızdan daha sürükleyici karma gerçeklik deneyimleri sunmasını sağlamalıdır. Dahası, kulaklık rakip modellerden daha dinamik bir aralık sunabilir, bu da kullanıcıların bilgisayar veya telefon ekranlarındaki metinleri (en azından kulaklığı çıkarmadan) daha kolay okumasını sağlayabilir.

HTC, tek bir şarjla iki saatlik kullanım elde edeceğinizi söylerken, kontrolörler altı serbestlik derecesi ve el takibi özelliğine sahip olacak. Kulaklık, bağımsız bir cihaz olarak çalışabilir veya daha zorlu VR oyunları için bir PC'ye bağlayabilirsiniz. Eğiliminiz varsa egzersiz, eğlence ve üretkenlik için de kullanabilirsiniz.

Yerleşik göz takibi olup olmayacağı henüz belli değil, ancak bir kullanıcının çevresinin daha derinlemesine haritalanmasını sağlayabilecek bir derinlik sensörü var. HTC ayrıca The Verge'e, kulaklığın verileri şifreli bir yerel bölümde depolayarak kullanıcı gizliliğini koruyacağını da belirtti. Fiyatlandırma ve bulunabilirlik henüz net değil. Birkaç kısa hafta içinde, adı ve Meta Quest'in beğenilerine karşı nasıl ölçülebileceği de dahil olmak üzere, kulaklık hakkında daha fazla şey öğreneceğiz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler