7/1/2024

iOS 17.3: Tüm yeni özellikler ve iyileştirmeler

Apple'ın popüler mobil işletim sistemi için büyük bir güncelleme yayınlamasının hemen ardından yepyeni bir iOS beta sürümünü beklemek tamamen normal. İOS 17.2'nin resmi olarak piyasaya sürülmesinden hemen sonra olan da tam olarak buydu; Apple, ilk iOS 17.3 beta sürümünü yayınladı.

Şimdi, iOS 17.3'ün büyük bir güncelleme mi yoksa küçük bir güncelleme mi olacağını söylemek için erken, ancak yeni özelliklere bakılırsa kesinlikle ilgi çekici tarafta.

Küçük iOS güncellemeleri söz konusu olduğunda, belirli bir çıkış tarihi vermek genellikle zordur, ancak beklentilerimize göre iOS 17.3, Ocak sonu veya muhtemelen Şubat başında yayınlanabilir.

Şu anda Apple, en son iOS 17.3 beta 2'yi çıkardı çünkü görünüşe göre Geri Dokunma özelliği ayarlanmış ve etkinleştirilen iPhone'ların önyükleme döngüsüne takılıp kalmasına neden oluyor. Çift Dokunma veya Üçlü Dokunma ayarlamış olsanız da, bu özellik her zaman cihazınızın önyüklenmesine neden olur. Bu sorun, beta yazılımının oldukça dengesiz olduğunu ve cihazınız için kolayca sorunlara yol açabileceğini bir kez daha gösteriyor.

Verilerinizi ve uygulamalarınızı geri yüklemek için güncel bir yedeğiniz olması koşuluyla (her zaman bir tane bulundurmalısınız), önyükleme adımlarını kullanarak iOS 17.3 beta 1 veya iOS 17.2.1 gibi önceki bir iOS sürümüne geri dönebilirsiniz.

iOS 17.3: Tüm yeni özellikler

Çalıntı Cihaz Koruması

Bu yeni özellik, iOS'a bir dizi koruma katmanı ekleyecek ve bu da suçluların temel güvenlik ayarlarını değiştirmesini zorlaştıracak. Bu özelliğin etkinleştirilmesi, iCloud şifrenizi değiştirmeye, Kayıp Mod'u kapatmaya veya bilmediğiniz bir konumdayken bir iPhone'u silmeye çalıştığınızda pozitif biyometrik kimlik doğrulaması gerektirecektir.

Bu, bir şekilde hem iPhone'unuzu hem de şifrenizi ele geçiren hırsızların sizi cihazınıza tamamen kilitleyememesi için yapılır.

Çalınan Cihaz Korumasını etkinleştirmek, Ayarlar > Yüz Kimliği ve Parola bölümüne giderek bir anahtarı çevirmek ve Çalınan Cihaz Korumasını etkinleştirmek için ilgili anahtara hafifçe vurmak kadar basittir. Ancak bunu devre dışı bırakmak mantıksal olarak başarılı bir Face ID kimlik doğrulaması gerektirir; böylece hırsızlar yeni özelliğe aşina olsalar bile onu devre dışı bırakamazlar.

Apple Music'te ortak çalma listeleri

Birden fazla kişinin herkese açık Apple Music çalma listelerini düzenlemesine olanak tanıyan ortak çalma listeleri, yeni bir özellik olarak vaat edilen resmi iOS 17.2 sürümünde eksik. Ancak ilk iOS 17.3 beta, yakında çıkacak olan Apple Music işlevselliğini içeriyor ve umarız bu sefer son sürüme ulaşacaktır. Talihsiz iOS 17.3 beta 2'de ayrıca işbirlikçi çalma listeleri de yer alıyordu, bu da bunların iyi yolda olduklarını gösteriyordu.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler