30/1/2023

iPhone kaza tespiti özelliği hatalı aramalar ile gündemde

iPhone 14'ün lanse edilen özelliklerinden biri, telefonun kullanıcının ciddi bir araba kazasına karıştığını algılaması durumunda acil servisleri araması anlamına gelen Çarpışma Tespiti'nin eklenmesiydi. Ancak, telefonlar piyasaya çıktığından beri, yanlış pozitif noktaların hikayelerini duyuyoruz.

Japonya itfaiyesinden gelen bir rapora göre kayak tesisleri kullanan kayakçıların iPhone'larından ayna neredeyse 100'e yakın hatalı acil durum mesajı geldiği bildirildi. Bu özellik ne kadar hayat kurtarmayı amaçlasa ve güzel sonuçlar alınsa da, anlaşılan biraz daha geliştirilmesine ihtiyaç var. Çünkü bu hatalı bildirimler acil durum ekiplerinin iş yükünü arttırıyor. Benzer hatalı raporlar hız treni kullanan kullanıcılardan da geldiği söyleniyor.

iPhone bir kaza tespit ettiğine inandığında, acil servislere otomatik çağrı yapılmadan önce kullanıcının cihazlarında (yüksek sesli uyarı sireni ile) bir geri sayım başlatıyor ve kullanıcıya işlemi sonlandırma seçeneği sunuyor. Ancak hız trenleri veya kayak gibi yoğun etkinlikler sırasında kullanıcılar sireni duymayabiliyor ve bu nedenle hatalı bildirim gidebiliyor.

iOS 16.1.2 sürüm notlarında Apple "iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerinde Kilitlenme Tespiti optimizasyonları" içerdiğini belirtti. Bakalım bu optimizasyonlardan sonra neler yaşanacak?

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler