18/10/2022

İşte karşısınızda M2 İşlemcili yeni Apple iPad Pro

Apple, M2 çipli, Apple Pencil üzerine gelme özelliğine sahip yeni 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro'yu duyurdu

Apple bugün, en yeni M2 Apple Silicon çipleriyle desteklenen yeni nesil 11 inç ve 12,9 inç iPad Pro'yu tanıttı. M2 yongası, 2022 MacBook Air ve 2022 13 inç MacBook Pro'da ilk kez sahneye çıktı ve bu güncelleme, aynı performansı Apple'ın profesyonel tablet serisine de getiriyor.

M2 performans artışının yanı sıra, iPad Profesyonelleri artık Apple Pencil'ın ekranın üzerinde gezindiğini algılayabilir. Bu, kullanıcı ekran kalemi ile ekrana yaklaştıkça UI öğelerinin genişleyebileceği ve yanıt verebileceği anlamına gelir.

Apple, M2'nin 8 çekirdekli CPU'sunun M1 CPU'dan yüzde on beşe kadar daha hızlı olduğunu söylüyor. GPU yüzde 35'e kadar daha hızlı. M2 yongası, iPad Pro'nun ilk kez ProPres video çekmesine de olanak tanır.

Yeni iPad Pro, en son Wi-Fi 6E standartlarını destekleyerek daha hızlı Wi-Fi ağı da getiriyor. Bu, bir 6E ağına bağlanırken indirmelerin 2 kata kadar daha hızlı olabileceği anlamına gelir. Hücresel modeller artık dünya çapında daha iyi kapsama alanı için daha fazla 5G bandını destekliyor.

Yeni gezinme özelliği ile iPad, Apple Pencil ekranın üzerinde gezindiğini fark edecek. Bu, kullanıcı arabirimi öğelerinin kararlı bir kullanıcı etkileşimi hazırlığında geri dönebileceği anlamına gelir. Örneğin, bir Karalama metin alanı, Kalem ekrana yaklaştıkça genişler. Bu gezinme özelliği, yeni bir API aracılığıyla üçüncü taraf uygulamalara da sunulacak.

Gezinme özelliği yeni nesil Apple Pencil gerektirmez ve mevcut uyumlu iPad Pro için Apple Pencil (ikinci nesil model) hala 129 $ karşılığında satışta.

Yeni 11 inç iPad Pro 799 dolardan, 12.9 inç iPad Pro ise 1099 dolardan başlıyor. Bunlar önceki nesil ile aynı fiyatlar. Yeni iPad modelleri bugün sipariş edilebilir ve ilk teslimatlar 26 Ekim'de yapılacak.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler