29/9/2021

Karşınızda Amazon'un akıllı ev robotu Astro

Amazon, şirketin robotik, yapay zeka, ev izleme, bulut hizmetleri gibi birçok farklı bölümünü tek bir cihazda bir araya getirdiğini düşünüyor.

İlk etapta 999,99 dolara mal olacak ve satın alma ayrıcalığı için davet talebinde bulunabileceğiniz Day 1 Edition ürünü olarak satışa sunulan Astro, Amazon'un şimdiye kadarki en iddialı ev içi ürünü.

İşte Amazon'un Öne Çıkan Bazı Özellikleri:

Amazon, Astro'nun bir ev robotundan isteyebileceğiniz çok çeşitli şeyler yapabileceğini iddia ediyor. Kat planınızın haritasını çıkarabilir ve belirli bir odaya gitme komutlarına uyabilir. Yüzleri tanıyabilir ve öğeleri belirli bir kişiye teslim edebilir. Müzik çalabilir ve size hava durumunu gösterebilir ve herhangi bir Echo akıllı ekran gibi soruları yanıtlayabilir. Görüntülü aramalar için kullanılabilir, hareketlerinizi tam anlamıyla takip ederek sizi her zaman çerçeve içinde tutar. Siz evde değilken evinizin etrafında dolaşıp her şeyin yolunda olduğundan emin olabilir. Ocağı kapatıp kapatmadığınızı size göstermek için periskop kamerasını kaldırabilir. Kan basıncı gibi verileri kaydetmek için üçüncü taraf aksesuarları kullanabilir.

Teknik Özellikleri:

Astro, kabaca iki fit yüksekliğinde ve yaklaşık 20 kilo ağırlığında. Ana tahrik tekerlekleri yaklaşık 12 inç çapındadır, kapı eşiklerini aşmak ve halının içinden geçmek için yeterince büyük, arkadaki tek bir tekerlek ise dengede kalmasına yardımcı oluyor. Astro, saniyede bir metrelik en yüksek hızda kayabilir ve 360 ​​derece, ileri, geri veya istediği herhangi bir yönde hareket etme yeteneğine sahip.

Plastik kabuğunun içinde beş farklı motor bulunuyor: her bir büyük tekerleği için bir tane, periskop kamerasını kaldırıp alçaltmak için bir tane ve "yüzü" büküp eğmek için iki tane.

Yüz bölümü çerçevesinde ise bir dizi sensör ve standart bir 5 megapiksel görüntülü arama kamerası var. Çoğu zaman ekranda, Astro'nun ne yaptığını veya nereye gitmeyi planladığını anlamanıza izin veren "gözler" gibi davranan iki daire bulunuyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler