26/2/2024

Lenovo'dan Şeffaf Ekranlı Dizüstü Bilgisayar

Lenovo, 2024 MWC'de gelecekçi bir konsept cihaz olan ThinkBook Şeffaf Ekranlı Dizüstü Bilgisayar'ı sergiledi.

Bu 17,3 inçlik dizüstü bilgisayar, kısmen şeffaf olan ve arkasındaki fiziksel dünyaya bir bakış sunan bir ekran içeriyor. Teknoloji etkileyici olsa da, pratik uygulamaları belirsizliğini koruyor.

Şeffaf ekran, yüksek parlaklık ve etkin olmadığında %55'e kadar şeffaflık sunan MicroLED paneller kullanıyor. Ancak, mevcut prototip yalnızca 720p çözünürlüğe sahip, bu da onu metin tabanlı görevler için kullanmayı zorlaştırıyor. Ek olarak, şeffaf klavye şu anda çalışmıyor, kullanıcıların geleneksel klavyelerin dokunmatik geri bildirimini olmayan projeksiyonlu bir dokunmatik klavyeye güvenmesini gerektiriyor.

Sınırlamalarına rağmen, dizüstü bilgisayar ilgi çekici imkanlar sunuyor. Lenovo, ekranın arkasına yerleştirilen nesneleri izlemek için şeffaf ekranı kullanabilecek olan dijital sanatçılar için uygulamalar öngörüyor. Ek olarak, konsept, yapay zeka nesne tanımayı kullanarak ekranın arkasına yerleştirilen nesneleri tanımlamasına ve bunlarla etkileşime girmesine olanak tanıyor.

Bu cihazı ticari olarak piyasaya sürmek için acil bir plan olmasa da, Lenovo bu konsepti, gelecekteki dizüstü bilgisayarlarda şeffaf ekran teknolojisi için potansiyel uygulamaları tartışmak ve keşfetmek için kullanmayı hedefliyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler