28/6/2022

M1 MacBook Pro'yu M2 yongasıyla yükseltebilir misiniz?

M1 MacBook Pro'yu yükseltebilir misiniz? Bu video bunu öğrenmeyi amaçlıyor

Yeni M2 MacBook Pro resmi olarak Cuma günü piyasaya sürüldü. İncelemelerin çoğunun belirttiği gibi, önceki nesil M1 MacBook Pro ile hemen hemen aynı, yalnızca içinde bir M2 yongası var. İki makine arasındaki benzerlikler, YouTuber Luke Miani'yi çipi iki makine arasında kolayca değiştirip değiştiremeyeceğini görmeye yöneltti.

M1 MacBook Pro'yu M2 yongasına yükseltin
Miani, 27 inçlik bir iMac'i Studio Display'e dönüştürmek ve bir M1 Mac mini'den parçalar kullanarak "dünyanın ilk" Apple Silicon iMac'ini yaratmak da dahil olmak üzere geçmişte bazı etkileyici dönüşümler gerçekleştirdi. Ne yazık ki, M1 MacBook Pro'yu bir M2 MacBook Pro'ya yükseltmeye çalışmak o kadar başarılı olmadı.

Bugün yayınlanan bir videoda Miani, bu yükseltmeyi yapma girişiminin tam sürecini gösteriyor. İki makinenin ne kadar benzer olduğunu hemen görebilirsiniz. Aslında, tıpkı dışarıda oldukları gibi, içeride de hemen hemen aynıdırlar. İçindeki çiplerin çoğu M1 MacBook Pro'dakiyle aynı ve hatta konektörler bile eşleşiyor.

Ancak birçok benzerliğe rağmen, M1 yongasını M2 yongasına yükseltme sürecini savunulamaz hale getirmeye yetecek kadar fark var. M2 çipini makineye değiştirdikten sonra MacBook Pro önyükleme yapamıyor. Bu, Touch ID sensörünü de değiştirirseniz bile geçerlidir. Uyumsuz Touch ID bileşeni, bunun gibi projelerin başarısız olmasının en yaygın nedenlerinden biridir, ancak bu sefer durum böyle değildi.

Miani, yükseltilmiş MacBook Pro'yu başlatmak için DFU moduna girmek için Apple Configurator'ı kullanmak gibi bir dizi başka numara denedi, ancak hepsi başarılı olmadı. Yükseltilmiş M2 MacBook Pro'nun önyüklenmesini sağlayamayan Miani, bileşenleri başarılı bir şekilde orijinal makinelerine geri döndürmeyi başardı.

Proje başarılı olmasa da, bunu görmek hala çok güzeldi. İki makinenin iç yapısı, parçalar arasındaki bağlantılara kadar neredeyse aynıdır. Gerçekçi olarak, Miani'den başka hiç kimse muhtemelen bir M1 yongasını bir M2 yongasına yükseltmeyi denemezdi, ancak bunun mümkün olduğunu görmek yine de eğlenceli olurdu.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler