1/3/2023

MacBook pil ömrünüzü artırmak için Chrome'u hemen güncelleyin

Chrome'un en son güncellemesi, web'de gezinirken veya YouTube videoları izlerken verimliliği artırıyor ve MacBook'ların pil ömrünü uzatıyor.

Google, Chrome web tarayıcısında, MacBook'ların pil ömrünü artırabilen ve kullanıcıların tek bir şarjla ne kadar kullanım elde edebileceğini artıran birkaç değişiklik duyurdu. Bellek sıkıştırma ve JavaScript zamanlayıcıları gibi sistemleri optimize ederek, MacBook kullanıcıları artık Chrome üzerinden web'de gezinebilir ve MacBook Pro 13 (M2, 2022) üzerinde yapılan testlerde 17 saat web'de gezinme ya da 18 saat youtube video izlenebiliyor.

Google, bu güncellemeden önce cihazın pil ömrüne ilişkin rakamlar sağlamadı, bu nedenle doğrudan bir öncesi ve sonrası karşılaştırması yapamıyoruz.  Google'ın performans testleri, Chrome 110.0.5481.100 sürümü kullanılarak gerçekleştirildi ve teknoloji devi, yeni enerji optimizasyonlarının eski MacBook donanımına da fayda sağlayacağını iddia ediyor. Chrome'un yazılım geliştiricisi François Doray, bu optimizasyonların gelecek Chrome sürümlerinde Windows, Linux ve Android cihazlara da uygulanacağını onayladı.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler