25/2/2022

Microsoft, Windows 11 için tablet dostu yeni bir görev çubuğunu duyurdu

Microsoft, yakında Windows 11 görev çubuğunu biraz daha tablet dostu hale getiriyor. Yazılım devi, tablet kullanımı için tasarlanmış, yalnızca saat ve tarih veya ağ ve pil durumu gibi kritik bilgileri gösteren daha küçük bir daraltılmış durumla yeni bir görev çubuğunu test etmeye başladı.

Görev çubuğu, tablet modunda otomatik olarak kaybolacak

Bu tablet görev çubuğu, uygulama simgeleri, arama, Widget'lar ve Başlat düğmesinin gizlenmesi sayesinde çok daha az dağınık görünüyor. Yeni bir ayar, bir cihazı tablet olarak kullandığınızda görev çubuğunu otomatik olarak gizleyecek ve Windows 11 tablet kullanıcıları için daha fazla ekran alanı sağlayacaktır. Görev çubuğunun tamamını ortaya çıkarmak için silerseniz, widget'lar, Başlat düğmesi, arama ve uygulama simgeleri çok daha büyük ve dokunması daha kolay.


Görev çubuğu değişikliklerinin yanı sıra Microsoft, yakında Windows 11'de widget'ların nasıl çalıştığını da değiştiriyor. Günümüzün yeni Dev Channel test derlemesi, widget'larda daha fazla bilgi ve dinamik içerik de içeriyor.

Windows Insider ekibi, "Bu, feed'iniz aracılığıyla yeni widget'ları ve haber içeriğini keşfetmenizi ve bunlarla etkileşim kurmanızı kolaylaştıracaktır" diye açıklıyor. "Bu sürüm, widget'ları feed'den keşfedilebilir hale getirmeye odaklanıyor ve zaman içinde feed'i daha da kişisel hale getirmeyi planlıyoruz."

Microsoft ayrıca, Emoji 14.0 ile Android, iOS ve diğer platformlara giden trol, fasulye ve eriyen yüz emojisi de dahil olmak üzere Windows 11'de 37 yeni emojiyi test ediyor.

Bu en son Windows 11 test derlemesi, önerilen Microsoft Edge sekmelerinin ek yardımda görünmesiyle en alakalı pencereleri yan yana tutmayı kolaylaştıracak iyileştirmeler de içerecek. Artık bir pencereyi kapatmaya çalıştığınızda en son üç Edge sekmesini göreceksiniz ve bu, Windows 11 ayarları bölümünde devre dışı bırakılabilir.

Her zaman olduğu gibi, bu yeni Windows 11 özellikleri test edilecek ve ince ayar yapılacak ve aylarca işletim sisteminde görünmeyebilir. Microsoft'un Windows ve cihazlar şefi Panos Panay, geçtiğimiz günlerde şirketin büyük bir yıllık sürümü beklemek yerine önümüzdeki aylarda Windows 11'e daha fazla özellik ekleyeceğini açıkladı.

Panay, "Zamanla, yıllık güncellememize ek olarak son kullanıcılar için Windows 11'de daha sık yeni özellikler yayınladığımızı göreceksiniz" diyor. “Servis ve Microsoft Store güncellemeleri de dahil olmak üzere, sahip olduğumuz çeşitli güncelleme mekanizmalarından yararlanacağız. Amacımız, size yıl boyunca en iyi deneyimleri sunarak sürekli yenilik sunmaktır.”

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler