6/12/2023

OnePlus 12 piyasaya sürüldü: Teknik özellikler, fiyat, özellikler ve daha fazlası

OnePlus, OnePlus 12'yi Çin'de tamamen piyasaya sürdü ve işte bilmeniz gerekenler.

Önceki sızıntılara ve resmi açıklamalara sadık kalarak OnePlus 12, OnePlus 11 ile aynı temel tasarımı koruyor. Bu, cam arka kısım ve üç aşamalı uyarı kaydırıcısının yanı sıra ayırt edici, yuvarlak şeklindeki arka kamera muhafazası anlamına geliyor.

Ne yazık ki tam teşekküllü suya dayanıklılık bekleyenler için telefon IP65 derecesinde öne çıkıyor. Bu, suya dayanıklı olmadığı anlamına gelir, bu nedenle onu havuza düşürmekten kaçınmalısınız. Ancak derecelendirme, su jetlerine karşı daha iyi korunduğu anlamına geliyor ve bu da duşta veya şiddetli sağanak yağışta sorun olmayacağını gösteriyor.

OnePlus 12: Temel özellikler
OnePlus, temel özellikler söz konusu olduğunda hiçbir masraftan kaçınmadı ve yepyeni Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini sundu. Firma ayrıca masaya 5.400 mAh pil getiriyor ve bu da OnePlus 11 ve OnePlus Open'a göre önemli bir yükseltme sağlıyor. Marka, OnePlus 12 pilinin 1.600 şarj döngüsünden sonra %80 kapasiteyi koruması gerektiğini söylüyor.

Bu pile 100W kablolu şarj ve 50W kablosuz şarj eşlik ediyor. İkincisi, OnePlus 11'in kablosuz şarjı tamamen atladıktan sonra hoş bir geri dönüş.

OnePlus telefonları ekran açısından mükemmel ve OnePlus 12 de kağıt üzerinde farklı görünmüyor. 6,82 inç QHD+ OLED ekrana sahip oluyorsunuz. Bu, BOE'nin 1Hz'e düşebilen 120Hz LTPO ekranıdır.

Ekran ayrıca 4.500 nit maksimum parlaklık sunuyor; bu, akıllı telefon markaları arasında giderek artan bir savaşın en son iddiası. En yüksek parlaklık yalnızca HDR içeriği için geçerlidir ancak firma, telefonun hala 1.600 nit'e kadar parlaklığı (muhtemelen yüksek parlaklık modunda) desteklediğini söylüyor.

İlginç bir şekilde OnePlus, OnePlus 12 ekranının "tıbbi düzeyde" göz koruma özellikleri sunduğunu söylüyor. Aslında OnePlus, telefon ekranının melatonin seviyenizi koruyan "melatonin korumasına" sahip olduğunu, böylece gece telefonunuzu kullandıktan sonra uykunuzu kaybetmemenizi söylüyor. İkincisi kesinlikle büyük bir iddia gibi görünüyor. Şirket ayrıca bu yılın başlarında duyurulan Rain Water Touch teknolojisini de telefona getirerek ekran veya elleriniz ıslandığında daha iyi dokunmatik giriş sağlıyor.

Diğer dikkate değer özellikler arasında Bluetooth 5.4, ekran içi parmak izi sensörü, IR blaster, çok yönlü NFC ve USB 3.2 Gen 1 hızları yer alıyor. Firma ayrıca bir akıllı telefondaki en güçlü titreşim motorunun, özellikle Apple'ın iPhone'larını geride bıraktığını öne sürüyor. Dolayısıyla dokunsal geri bildirime değer verenler OnePlus 12'ye göz kulak olmak isteyebilir.

OnePlus 12 kameralar: Büyük bir yükseltme
OnePlus 12 Resmi Resmi
Kameralar genellikle markanın Aşil Topuğu olmuştur, ancak Hasselblad markalı OnePlus 12, OnePlus Open ile büyük ölçüde aynı olan bazı etkileyici donanımlar getiriyor. 50MP ana kamera (LYT-808), 48MP ultra geniş kamera (IMX581, 14mm) ve 64MP 3x periskop kamera (Omnivison OV64B) bulunmaktadır.

Geleneksel bir OnePlus akıllı telefonda ilk kez bir periskop kamera görüyoruz ve düşük ışıkta saygın bir görüntü kalitesi sunması gereken nispeten geniş bir f/2,6 diyafram açıklığı elde ediyoruz. OnePlus ayrıca bu kamera aracılığıyla portre çekimlerinin yanı sıra 6x yakınlaştırmalı fotoğraflar (muhtemelen kırpma ve süper çözünürlük yoluyla) yakalama yeteneğinin de tanıtımını yapıyor. Telefon, görünüşte doğru renk yakalamayı sağlamak için çok spektrumlu bir renk sensörü de getiriyor.

Ön tarafa geçtiğinizde delikli bir kesimde 4K/30 fps video kaydı yapabilen 32 MP'lik bir kamera bulacaksınız.

OnePlus 12 fiyatı ve bulunabilirliği
OnePlus 12 şu anda yalnızca Çin'de mevcut ve piyasada 4.299 yuan'dan (~ 607 $) başlıyor. Bu, 12GB/256GB modeli için geçerlidir, en üst düzey 24GB/1TB modeli ise 5.799 yuan (~818 $) tutarındadır.

OnePlus, OnePlus 12'nin diğer ürünlerle birlikte küresel olarak "2024'ün başlarında" piyasaya sürüleceğini doğruladı.

Açıkçası küresel fiyatlandırma hakkında hiçbir bilgi yok, ancak yeni telefonun OnePlus 12'ye göre önemli bir fiyat artışı görmeyeceğini umuyoruz. Ancak kablosuz şarjın, periskop kameranın ve daha büyük bir pilin varlığı, bunu göremeyeceğimizi gösteriyor. En azından OnePlus 11 ile aynı fiyat.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler