21/3/2023

Oppo Find X6 Pro 1 inçlik bir sensör ve bir periskopik kamera içeriyor

Find X6 Pro, tümü 50 megapiksel çözünürlüğe ve optik stabilizasyona sahip büyük bir dairesel adada bulunan üç arka kamera ile Find X3 Pro'dan bu yana tartışmasız en büyük harici yeniden tasarıma sahip.

Geçen yıl Oppo'nun Find X5 Pro'sundan çok etkilenmiştik, bu yüzden doğal olarak halefi için yüksek beklentilerimiz var. Daha önce duyurulduğu gibi, yakında çıkacak olan Find X6 Pro, 2023 amiral gemisinden bekleyeceğiniz temel gereksinimleri karşılıyor: Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi, ana kamera için Sony'nin IMX989 "1 inç" sensörü, parlak 6,82 inç 3,168 x 1,440 AMOLED ekran, cömert 5.000 mAh pil, IP68 sağlamlık derecesi ve 16 GB'a kadar RAM artı 512 GB depolama. Bonus olarak Oppo, Hasselblad ile fotografi ortaklığının yanı sıra kendi MariSilicon X görüntüleme nöral işlemcisinden tam olarak yararlanmak için 2020'deki Find X2 Pro'dan bu yana eksik olan bir periskopik telefoto kamerayı da geri getirdi.

Find X6 Pro, tümü 50 megapiksel çözünürlüğe ve optik stabilizasyona sahip büyük bir dairesel adada bulunan üç arka kamera ile Find X3 Pro'dan bu yana tartışmasız en büyük harici yeniden tasarıma sahip. Cam kaplı üst kısımda ana kamera (23 mm eşdeğeri), ultra geniş kamera (15 mm eşdeğeri), LED flaş ve Hasselblad logosu bulunurken, alt kısımda 3x optik yakınlaştırmalı (65mm eşdeğeri) veya 6x periskopik kamera bulunur. "sensör içi" yakınlaştırma - buna daha sonra geleceğiz. Video kaydına gelince, 60 fps'de 4K'ya kadar çıkabilirsiniz, ancak diğer taraftaki 32 megapiksel delikli selfie kamerası (21 mm eşdeğeri) 30 fps'de 1080p ile sınırlıdır.

Oppo Find X6 Pro
Bu yeni periskopik kameradaki 3x optik yakınlaştırma, Find X2 Pro'daki 5x muadilinden daha az heyecan verici gelse de, 6x "sensör içi" yakınlaştırma sunuyor. Bu, doğal olarak kırpıldığında bile iyi miktarda piksel sunan nispeten büyük Sony IMX890 sensörü (1/1,56 inç) sayesindedir. Yayın öncesi bir donanım yazılımıyla, 6x'te bile etkileyici derecede temiz ve keskin çekimler yapabildim. Elbette, başka herhangi bir 10x optik yakınlaştırmalı kamera bu hibrit çözümü yenerdi, ancak özellikle 3x optik yakınlaştırmanın yemek fotoğrafçılığı ve yeni Hasselblad Portre Modu için ne kadar kullanışlı olduğu göz önüne alındığında, bu hala geçerli bir alternatif. Hasselblad'ın klasik XCD30 ve XCD80 lenslerinin renkleri ve alan derinliği."

Ultra geniş kameraya gelince, bu kategoride bugüne kadarki en büyük teklif olan IMX890 sensörünü de kullanıyor. Daha önce olduğu gibi, bu kamera, bozulmayı en aza indirmek için nispeten büyük bir f/2.2 diyafram açıklığı ile birlikte serbest biçimli bir yüzey lensi içerir.

Tabii ki, Find X6 Pro'da fotoğrafçılıkla ilgili olmayan pek çok güzellik var. 5.000 mAh pil şimdi, yalnızca 28 dakikada sıfırdan yüzde 100'e ulaşan yeni bir 100 W SuperVOOC hızlı şarj ile eşleştirildi. Ya da tam şarja ulaşması 52 dakika süren 50W AirVOOC kablosuz şarjı tercih edebilirsiniz. Oppo ayrıca geçen yılki Pil Sağlık Motoru ile pil ömrünü iki katına çıkardığını iddia ediyor.

Her zamanki stereo hoparlörlere ek olarak Oppo, kulaklığa "Sesli Aramalar için Aktif Gizlilik Koruması" adı verilen ve görünüşe göre "ses sızıntısını azaltmak için ses yalıtımını 3,5 katına kadar iyileştirebilen" bir tasarım uyguladı. Başka bir deyişle, etrafınızdaki insanların aramalarınızı dinleme olasılığı daha düşüktür.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler