7/1/2024

Qualcomm, VR/AR için 4,3K çözünürlüklü Snapdragon XR2+ Gen 2'yi duyurdu

Qualcomm bugün genişletilmiş gerçeklik kulaklıklarına yönelik Snapdragon XR2+ Gen 2 yonga setini duyurdu. Buna AR, MR ve VR cihazları da dahildir. Samsung ve Google'ın gelecekteki kulaklıklarında kullanacakları platform, saniyede 90 kareye kadar çözünürlükle her göz için 4,3K çözünürlüğü destekliyor.

XR2+ Gen, normal XR2 Gen 2 ile karşılaştırıldığında %15 daha yüksek GPU ve %20 daha yüksek CPU maksimum frekansıyla gelir. Yükseltilmiş donanım, 4K grafiklerde bile dinamik foveated rendering, space warp ve oyun süper çözünürlüğüne olanak tanır.

Qualcomm, kafa, kontrol cihazı, yüz ifadesi, derinlik tahmini ve 3D yeniden yapılandırma da dahil olmak üzere mekansal etkileşimleri iyileştirecek 12 veya daha fazla eşzamanlı kamerayı destekleyecek cihaz içi yapay zekayı kullanıyor.

Platform, 12 ms tam renkli video görüntülemeyi destekliyor ve XR2+ Gen 2'ye sahip cihazlar, Wi-Fi 6, 6E ve 7 dahil tüm kablosuz protokollerde çalışacak.

Qualcomm, göz desteği başına 4,3K çözünürlüklü Snapdragon XR2+ Gen 2'yi getiriyor
Bu kadar ağır özelliklerin desteğiyle yeni kulaklıkların Apple Vision Pro ile rekabet etmesini bekliyoruz. Qualcomm, Snapdragon XR2+ Gen 2 yongasına sahip ilk cihazları ne zaman beklememiz gerektiği konusunda sessiz kaldı.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler