20/6/2023

Samsung cihazını kendin tamir edebilirsin!

Samsung, iFixit işbirliğiyle geçen yıl kurulan kendi tamir programına sonunda Galaxy S22 parçalarını ve kılavuzlarını ekliyor. Galaxy S22, S22 Plus ve S22 Ultra modelleriyle birlikte Galaxy Book Pro ve Pro 360 dizüstü bilgisayarları için orijinal yedek parçalara erişim sağlanabiliyor.

Samsung, geçtiğimiz Ağustos ayında başlattığı tamir programında müşterilere önceki nesil Galaxy S20 ve S21 cihazlarıyla Tab S7 için sınırlı sayıda OEM parçası sunuyordu. S22 cihazlarının eklenmesiyle birlikte, müşterilerin resmi olarak tamir edebileceği konusunda pek bir değişiklik olmadı.

Samsung Galaxy S22 bataryaları ve ekranları hala birleştirilmiş durumda. Bu durum, şirketin batarya için çıkarılabilir olmayan yapıştırıcılar kullanma tercihinden kaynaklanıyor ve bataryayı zarar vermeden ayırmak oldukça riskli hale geliyor. Samsung telefonlarının iç yapısının yeniden tasarlanması gerektiği sürece tamir etmek oldukça zor olacak.

Bununla birlikte, ekran ve batarya birleşik olsa da fiyatlar en azından çok yüksek değil. Bir S22 Ultra ekranı ve bataryası araçlar dahil 166,99 dolar. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Apple iPhone 13 mini ekranı için yaklaşık 194 dolar (eski parçayı iade ettiğinizde), batarya için 69 dolar ve tamiri yapmak için 49 dolarlık araçları kiralamalısınız.

Samsung, kendi tamir programına S22 parçalarını eklememesi büyük bir eksiklikti, ancak şirket en azından artık bu seçeneği sunuyor. Galaxy Book Pro ve Pro 360 dizüstü bilgisayarlarına sahip olanlar için ise pil veya üst kasa ve klavyeyi kendiniz değiştirebilme seçeneği büyük bir avantaj. Öte yandan, Apple'ın kendi tamir programı hala en son iPhone 14 cihazlarını kendiniz tamir etme seçeneğine sahip değil. MacBook Pro'lar şu anda kendi kendine tamir edilebilirken, Samsung dizüstü bilgisayarlarını tamir etmek oldukça pahalı olabiliyor.

https://tr.ifixit.com/collaborations/samsung

Detaylar için: https://www.samsung.com/us/support/self-repair/

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler