5/6/2020

Samsung Galaxy Buds X Tanıtım Tarihi, Fiyatı ve Özellikleri

Samsung'un yeni kablosuz kulaklığı hakkında herşey bu yazımızda...

Galaxy Buds X, sıradışı tasarımı ile geçen sene piyasaya sürülen Galaxy Buds+ kablosuz kulaklığın başarısını bir üst seviyeye çıkartmak için hazırlanıyor.

Yeni Galaxy Buds X kablosuz kulaklığın tasarımı, geçen ay içerisinde internette sızdırılmıştı. Samsung Galaxy Buds X model ismi ile anılacak, fasülye şeklindeki sıradışı tasarımlı kablosuz kulaklığın, isminin bir ihtimal Galaxy Buds 2 olması da söz konusu. Her halükarda, gelen ve sızdırılan bilgilere göre, yeni Buds kablosuz kulaklığın yakında piyasaya sürüleceği kesin.

Tanıtımı yaklaşan Galaxy Buds X kulaklığın, Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods Pro ve Google'ın kablosuz kulaklığı Pixel Buds 2 ile rekabet edeceği vurgulanıyor.

Galaxy Buds X'in ticari model kayıt dökümanlarına göre, kulaklıkta gelişmiş fitness izleme özellikleri bulunacak. Fitness izleme özelliklerine sahip olacak bir kulaklığın muhtemelen "ter"e dayanıklı ve spor anında müzik dinlenebilmesi için gerekli depolama alanına sahip olması gerekecektir. Bu özeliklere sahip ve şu anda piyasada satın alabileceğiniz en iyi fitness kablosuz kulaklıklar PowerBeats Pro ve Jabra olduğunu söyleyelim. Dolayısı ile Galaxy Buds X bizce, sadece AirPods Pro veya Google Pixel Buds 2 ile rekabet etmeyecektir, fitness özelliklerine sahip diğer kulaklıklar ile de sıkı rekabet içerisine girecektir.

Fitness izleme özelliklerine sahip bir çift Buds X kulaklık, muhtemelen en çok Samsung Galaxy akıllı telefon kullanıcılarını memnun edecektir. Ayrıca Buds X kulaklığın, Apple'ın AirPods Pro'da olduğu gibi aktif gürültü engelleme özelliğine de sahip olacağı söylentiler arasında. Tabii burada paylaştığımız tüm bilgiler şu an için bir spekülasyon, çünkü şu ana kadar Samsung, resmi olarak Galaxy Buds X ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Galaxy Buds X Fiyatı Ne Olacak?

Galaxy Buds X kablosuz kulaklığının ülkemizde biz, Galaxy Buds+ gibi 900-1000₺ civarında etiket fiyatı ile satılmasını bekliyoruz. Yaptığımız araştırmalar da Buds X kulaklığın, bahsettiğimiz fiyat aralığında olacağını destekliyor.

Galaxy Buds X Tanıtım Tarihi Ne Zaman?

LetsGoDigital'a göre Samsung Galaxy Buds X, yaz aylarında gerçekleşecek Galaxy Note 20 ve Galaxy Watch 2 lansmanında tanıtılacak(ki bizce de bu şekilde olacaktır).

Winfuture ise Nisan ayı içerisinde Galaxy Buds X'in hala test aşamasında olduğunu iddia etmişti. Buds X kablosuz kulaklığın yaz aylarında gerçekleşecek muhtemel lansmana yetişebilmesi için, bizce bu aralar seri üretime geçilmesi gerekiyor. Fakat COVID-19 pandemisi nedeni ile tüm dünyada tedarik zincirlerinde sıkıntılar olduğunu biliyoruz ve bu nedenle seri üretim safhasının gecikmesi de söz konusu olabilir.

Galaxy Buds X Teknik ve Fitness Takip Özellikleri

Şu ana kadar Galaxy Buds X ile ilgili bildiğimiz en net özellik, sızıntı ile ortaya çıkan fitness takip özelliği. Ticari marka kayıt dökümanında Buds X kulaklık ile ilgili ; "kulaklığın açık veya kapalı olduğunu algılayan sensör, fitness takip özelliklerine(mesafe, hız, zaman, kalp atış hızındaki değişiklikler, aktivite seviyesi, yakılan kalori) sahip kablosuz kulaklık tanımlaması yapılıyor.

Yeni Galaxy Buds X kulaklıkta ayrıca dokunmatik kontrol yüzey ve 10 saatlik pil ömrüne sahip olmasını bekliyoruz. Şu anlık Galaxy Buds X ile ilgili bilinen tüm detayları sizin için toparladık. Sıradışı tasarıma sahip kablosuz kulaklık ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktıkça, sizleri güncellemeye devam edeceğiz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler