10/11/2023

Samsung Galaxy telefonları, AI ile çağrıları gerçek zamanlı olarak çevirebilecek

Samsung, Galaxy S24'ün piyasaya sürülmesinden önce büyük bir yapay zeka hamlesine hazırlanıyor ve yeni bir blog yazısında şirket, Galaxy telefonlarına yapay zeka kullanarak telefon görüşmelerini gerçek zamanlı olarak çevirme yeteneği verme planlarını doğruladı.

Samsung, Galaxy AI'nın şirketin akıllı telefonlarına yeni özellikler getireceğini "Gelecek yılın başında geliyor" diyor. Samsung, bu yeni yapay zeka özelliklerinin ne olacağına dair pek fazla fikir sunmadı ancak şirket dün "Gauss"u düzenleme, mesaj hazırlama ve dilbilgisini düzeltme araçlarıyla metin ve görüntü oluşturmayı yönetebilecek üretken bir yapay zeka olarak duyurdu. , ve dahası.

Samsung'un açıkladığı spesifik kullanım örneklerinden biri de "Yapay Zeka Canlı Çeviri Çağrısı"dır. Android'in Canlı Çeviri özelliğiyle karıştırılmaması gereken Samsung, bu "Galaxy AI" özelliğinin kullanıcıların bir telefon görüşmesini hem metin hem de sesli çevirilerle gerçek zamanlı olarak çevirmesine olanak tanıyacağını açıklıyor. Kulağa kesinlikle çılgınca geliyor, özellikle de Samsung her şeyin cihazda gerçekleştiğini iddia ettiği için.

Ayrıca özelliğin doğrudan Samsung'un telefon uygulamasına ekleneceği de belirtiliyor.

Samsung'un açıklaması şu şekilde:

AI Canlı Çeviri Çağrısı yakında en yeni Galaxy AI telefonuna sahip kullanıcılara ihtiyaç duydukları anda kişisel bir tercüman sağlayacak. Yerel arama özelliğine entegre olduğu için üçüncü taraf uygulamaları kullanma zorunluluğu ortadan kalktı. Ses ve metin çevirileri siz konuşurken gerçek zamanlı olarak görünecek ve başka bir dil konuşan birini aramayı, bir programı yayınlarken altyazıları açmak kadar basit hale getirecek. Cihazda Galaxy AI olduğundan, senaryo ne olursa olsun özel görüşmelerin telefonunuzu asla terk etmeyeceğine güvenebilirsiniz.

Bu özellik muhtemelen yapay zeka özelliklerine oldukça fazla ağırlık verilen Galaxy S24 serisinde ilk kez ortaya çıkacak. Samsung'un yeni amiral gemilerini Ocak 2024'te piyasaya sürmesi bekleniyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler