29/1/2024

Şimdiye kadarki 'en büyük' iOS güncellemesi iOS 18 geliyor

iOS 18'in Haziran ayında WWDC'de duyurulması planlanıyor ve bir sürü yeni yapay zeka özelliğiyle büyük bir güncelleme olacak şekilde şekilleniyor.

Bugün yayınlanan yeni bir raporda Bloomberg bir kez daha Apple'ın iOS 18'i "şirket tarihindeki en büyük olmasa da en büyük iOS güncellemelerinden biri" olarak gördüğünü söylüyor.

iOS 18'den neler beklenebilir?
Kasım ayında Bloomberg, Apple'ın iOS 18'in son yıllardaki en "iddialı ve ilgi çekici" güncellemesi olmasını umduğunu bildirmişti. Bloomberg'den Mark Gurman, Power On bülteninin bugün yayınlanan son sayısında duyarlılığın değişmediğini söylüyor.

Gurman, iOS 18 ile birlikte iPhone'a yeni önemli yapay zeka özelliklerinin yanı sıra "çok daha fazlasının" geleceğini söylüyor. "Apple'ın yazılım mühendisliği başkanı Craig Federighi, geçen yıl çalışanlara Crystal kod adlı işletim sisteminin iddialı değişikliklere sahip olacağını söyledi." her yerde," diye rapor ediyor Gurman.

"Bana yeni işletim sisteminin şirket tarihindeki en büyük olmasa da en büyük iOS güncellemelerinden biri olarak görüldüğü söylendi. Bu bilgiyle Apple'ın Haziran ayındaki geliştirici konferansı oldukça heyecan verici olmalı."

Gurman daha önce Apple'ın iOS 18'de bir dizi yeni AI entegrasyonu planladığını bildirmişti:

Siri'nin daha akıllı ve geniş dil modeli teknolojisini içeren yeni bir yapay zeka sisteminden yararlanabilen yenilenmiş bir sürümü
Mesajlar uygulamasında "soruları yanıtlayabilen ve cümleleri otomatik olarak tamamlayabilen" yapay zeka entegrasyonu
Apple Music'in "otomatik olarak oluşturulan çalma listeleri" oluşturmasını sağlayan yeni yapay zeka özellikleri
Üretken yapay zekayı Keynote ve Pages dahil iWork uygulamalarına entegre etme
Geliştiricilerin "yeni uygulamaları daha hızlı yazmasına" olanak sağlamak için Xcode'a üretken yapay zeka özellikleri ekleme
Şu anda iOS 18'deki yeni özellikler hakkında ek ayrıntı bulunmuyor. Yine de Apple'ın yeni yapay zeka özelliklerinin ötesinde pek çok planladığı görülüyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler