9/5/2023

Sızıntı: "iOS 17 Kilit Ekranında Haritalar, Apple Müzik gibi görünecek"

Bugün çıkan bir söylentiye göre, iOS 17 ile birlikte Apple Maps, iPhone Kilit Ekranı Canlı Etkinlikleri ile güncellenecek. İddiaya göre bu değişiklik, Haritalar'ın görünümünü azaltacak ancak bildirimlere erişim ve tarih/saat gösterimine izin verecektir.

Anonim Twitter sızıntısı Analist 941, bu sabah "Sev veya sevme, Apple umursamıyor - bu, Kilit Ekranı için yeni Haritalar "Canlı Etkinlik" (tüm iPhone'lar) "olarak adlandırılan söylentiyi paylaştı.

Yukarıda ve aşağıda gösterildiği gibi, iddia edilen yeni Haritalar Canlı Etkinlikleri deneyimi, iOS 16'daki mevcut Haritalar Kilit Ekranından daha çok Apple Music'e benzer olacaktır.

Şu anda Apple Maps kullanırken, tüm Kilit Ekranınız navigasyonunuzu gösterir. iOS 17'deki bu olası değişiklikle, yeni tasarımın Haritalar için 2/3 görüntüsü, tarih ve saat ise üst 1/3'te kalacak. Ancak, görünümü aşağıdaki 1/3 boyutuna yeniden boyutlandırarak, Apple Music ve diğer uygulamaların Kilit Ekranında nasıl göründüğüne benzer hale getirebilirsiniz.

Ayrıca, iOS 16'da Apple Maps ile gezinirken bildirimleri Kilit Ekranından görüntüleyemezsiniz. Yukarı kaydırma yalnızca telefonunuzu kilidini açar. Analist 941'ye göre, iOS 17'de diğer Live Activities destekli entegrasyonlarla olduğu gibi, yukarı kaydırarak bildirimlere erişebilirsiniz.

Son olarak, sızıntıcı "evet, bu iOS 17'ye geliyor; onaylandı" diyor. Ancak, bu söylentiye ilk kez rastladığımız için henüz kesin bir şey söylemek zor. Ancak, Apple'ın 5 Haziran'da WWDC ana etkinliğinde iOS 17'yi resmi olarak göstereceğimiz bir aydan az bir süre kaldı.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler