23/3/2022

Snap, zihin kontrollü kafa bandı üreticisi NextMind'ı satın aldı

Snap bu sabah, açıklanmayan bir meblağ karşılığında NextMind'ı satın aldığını doğruladı. Paris merkezli girişim, görüntüleri bir PC arayüzünde taşımak için beyin sinyallerini kullanan, kendi adını taşıyan denetleyicisi ile tanıyor.

CES'te 399$'lık bir geliştirme kitini duyurduktan sonra şirket, 2020'nin ikinci çeyreğinde sevkiyata başladı. O yılın sonunda bir deneme yaptık ve zor olanı "nadir bir "vay" faktörü olarak adlandırdık."

Şirket bir blog yazısında, "NextMind, Snap Lab içinde uzun vadeli artırılmış gerçeklik araştırma çabalarına yardımcı olmak için Snap'e katıldı" dedi. "Gözlükler gelişen, yinelenen bir araştırma ve geliştirme projesidir ve en yeni nesil, geliştiricileri artırılmış gerçekliğin teknik sınırlarını keşfederken desteklemek için tasarlanmıştır."

Haber, firmanın sosyal medya şirketinin donanım araştırma kanadı Snap Lab'a entegre olduğunu gösteriyor. Ayrıca, NextMind'in geliştirme kitinin bağımsız olarak sonunu işaret ediyor. Teknolojinin parçaları, Kamera ve Gözlük gibi AR oyunları da dahil olmak üzere gelecekteki Snap ürünlerine neredeyse kesinlikle girecek.


2017 yılında sinirbilimci donanım mühendislerinden oluşan bir ekip tarafından kurulan şirketin teknolojisi, korteksteki nöral aktiviteyi tespit etmek ve okumak için yerleşik bir elektroensefalograma sahip giyilebilir bir kafa bandı kullanıyor. Kullanıcı ekranda bir görüntü izlerken, kulaklık onu taşımak istediklerini belirleyebilir. Bunun gibi zihin kontrollü arayüzler, artırılmış gerçeklik için çok mantıklı. Özellikle başa takılan ekranlar, bu tür teknolojilerin çözme yolunda gidebileceği bir kontrolör probleminden uzun süredir muzdariptir.

Snap, "Bu teknoloji, bir bilgi işlem arayüzüyle etkileşime girerken niyetinizi anlamak için sinirsel aktiviteyi izliyor ve sanal bir düğmeye basitçe odaklanarak basmanıza olanak tanıyor" diye ekliyor.

NextMind, 2018'in ortalarında 4,6 milyon dolarlık bir tohum topladı. Ekip, 20 çalışanının (büyük ölçüde teknik) Snap Labs'e katılması ve daha uzun vadeli araştırma ve geliştirmeye odaklanmasıyla Paris dışında çalışmaya devam edecek. Geçen Mayıs ayında Snap, AR başlıklarında kullanılan bileşenleri yapan WaveOptics'i satın aldı. Aynı ay şirket, “artırılmış gerçekliği hayata geçiren ilk gözlük” olarak adlandırdığı dördüncü nesil Gözlüklerinin önizlemesini yaptı.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler