29/8/2022

Snapchat uygulamasından 'Çift Kamera' kayıt özelliği

Snapchat, çift kamera işlevi ekleyen en son uygulama oldu. Uygulama, bu yılın başlarında ön izlemesini yaptığı "Çift Kamera" kayıt özelliğini başlatıyor.

Güncelleme, kullanıcıların telefonlarının ön ve arka kameralarını aynı anda kullanarak fotoğraf ve video çekmelerini sağlıyor. Şu anda iPhone XS ve daha yeni sürümler için iOS'ta mevcut (Snap, Çift Kamera'nın birkaç ay daha Android'de kullanılamayacağını söylüyor.)

Şirket, yeni video seçeneğinin içerik oluşturucular için "yönetmen modu" adı verilen daha gelişmiş özellikler paketinin bir parçası olacağını söylediğinde, özelliği ilk kez Nisan ayında tanıttı. Ancak yönetmen modu henüz başlatılmamış olsa da - Snap önümüzdeki aylarda beklendiğini söylüyor - şirket, ana Snapchat kamerasında Dual kamerayı bağımsız bir özellik olarak kullanıma sunmayı seçti.

Snapchat'in Çift Kamerası etkinleştirildiğinde, kullanıcılar her iki kamerayı da aynı anda kullanarak video kaydedebilir ve iki klibin düzenini değiştirebilir. Her kamerayı ekranın bir yarısına yerleştiren bölünmüş ekran versiyonu var; resim içinde resim stili; ve TikTok'un yeşil ekranıyla elde edebileceğiniz etkiye benzer bir kesme modu. Çift Kamera modu, Snapchat'in imzası olan artırılmış gerçeklik lenslerini de destekler, ancak şimdilik efektler ancak kayıttan sonra uygulanabilir.

Snap, çift kameralı kaydı deneyen tek şirket değil. Instagram ayrıca, geçtiğimiz hafta şirketin şu anda bir "dahili prototip" olduğunu onayladığı Candid Challenges adlı bir çift kamera kurulumunu test ediyor. Şimdilik, bu özellik kulağa daha çok BeReal'in düz bir kopyası gibi geliyor, ancak bu özelliğin bir gün Reels'te de görünebileceğini hayal etmek zor değil.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler