15/1/2024

SpaceX Doğrudan Telefona Internet Hizmeti Sunacak

SpaceX yöneticilerinden gelen çok sayıda açıklama ve ciddi iş fırsatları, SpaceX'in Starlink uydularından 'doğrudan telefona' bağlantı olasılığı konusunda ciddi olduğunu gösteriyor.

SpaceX çalışanları şu anda yörüngede bulunan yarım düzine uygun donanımlı Starlink uydusundan gelen sinyalleri test ediyor. Testlerde T-Mobile'ın karasal ağı kullanıldı. SpaceX, yıl ortasına kadar doğrudan telefon teknolojisiyle donatılmış 800'den fazla uyduyu daha ekleyeceğini söylüyor.

SpaceX'in başkanı (ve Elon Musk'un 2 numaralı başkanı) Gwynne Shotwell, 10 Ocak'ta şunları söyledi: "Cep telefonlarına doğrudan uydu bağlantısı dünya çapında muazzam bir etki yaratacak ve insanların istedikleri yerde, istedikleri zaman veya ihtiyaç duydukları anda iletişim kurmalarına yardımcı olacak. Ayrıca kırsal Teksas'ta işe gidip gelirken çağrıların kesilmesini ortadan kaldırmak benim için bir nimet olacak! Takıma çok iyi iş çıkardınız ve teşekkür ederim!”

SpaceX'in Ağustos 2021'de satın aldığı 'Swarm' uydu işinin kurucu ortağı olan ve şu anda SpaceX'te kıdemli direktör ve doğrudan hücreye bölümünde "ortak lider" olan Sara Spangelo, şimdi yeni çalışanlar arıyor.

Swarm, her biri bir dilim tost büyüklüğünde küçük uydulardan oluşan, daha düşük maliyetli bir iletişim ağı olarak tasarlandı. Yeni Starlink gemisine eklenen, Swarm teknolojisidir.

Spangelo 10 Ocak'ta şunları söyledi: "Bağlantı bütçesini doğrulayan ilk kısa mesajlarımızı SpaceX'in Direct to Cell ağı aracılığıyla cep telefonlarından gönderdiğimizi duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bağlantının geleceğini değiştireceğimiz için heyecanlıyız!”

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler