30/6/2021

Starlink'te hedef 12 ayda 500.000 kullanıcı

Elon Musk Salı günü Mobile World Congress (MWC) konferansında, SpaceX'in uydu internet ağı Starlink'in önümüzdeki 12 ay içinde yaklaşık 500.000 kullanıcıya sahip olması gerektiğini söyledi.

Musk, SpaceX'in şu anki hedefinin Ağustos ayına kadar gezegenin çoğuna geniş bant internet ışınlamak olduğunu belirtti.

Musk, MWC'ye verdiği demeçte, açık beta aşamasının ortasında olan internet ağının 2018'den bu yana 1.700'den fazla uyduyu düşük Dünya yörüngesine fırlattığını ve yakın zamanda 69.420 aktif kullanıcıdan oluşan starlinkin "stratejik açıdan önemli" bir kriteri aştığını söyledi. Starlink'in zaten 12 ülkede çalıştığını ve genişlediğini söyledi. "12 ay içinde birkaç yüz bin, muhtemelen 500.000'den fazla kullanıcıya sahip olma yolunda olduğumuzu düşünüyorum" diye ekledi.

Önümüzdeki yıl yarım milyon kullanıcıya ulaşmak ve önümüzdeki iki ay içinde Kuzey Kutbu bölgeleri hariç olmak üzere küresel internet kapsamının kilidini açmak Starlink için son derece iddialı bir hedef. İnternet hizmeti doğrudan dünyanın en kırsal bölgelerindeki tüketicilere ve daha iyi askeri internet bağlantıları arayan hükümetlere (diğer müşteriler arasında) satılacak. Birçok bireysel kullanıcı, kendi kendini hizalayan bir Starlink çanak ve Wi-Fi yönlendiriciden oluşan 499 dolarlık bir paket kullanarak beta kapsamında internet için ayda 99 dolar ödüyor. SpaceX, 100Mbps indirme ve 20Mbps yükleme hızları vaat ediyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler