9/11/2021

Tesla'nın yeni "Model Pi" akıllı telefonu Mars'ta da çalışabilecek mi?

Amerikalı elektrikli araba üreticisi Tesla firmasının yeni akıllı telefonuyla ilgili haberler, dünyaca ünlü tasarım stüdyosu ADR'nin hazırladığı ve telefonun konsept tasarım görüntülerinden oluşan videonun yayınlanmasıyla gündeme geldi.

Render görüntülere göre Tesla "Model Pi" arkada 4'lü quad kamera, önde ekrana gömülü ön kamerası ile görünüm olarak iPhone 12'ye benziyor. Telefonun bukalemun gibi renk değiştirmesini sağlayan özel kaplaması görünüşüne fütüristik bir estetik katıyor.




Elon Musk'ın firmasının ilk akıllı telefonu Tesla "Model Pi", 210 Mbps indirme hızına çıkabilecek olan SpaceX Starlink uydu internet desteği, güneş enerjisiyle şarj ve Marscoin kripto para madenciliği gibi özelliklerine sahip olacak. Bunlara ek olarak beyin hasarı olan kullanıcılara yardım etmek amacıyla geliştirilen Neuralink teknolojilerinin de beyin-telefon arayüzü olarak entegre edilebileceği konuşuluyor. SpaceX Starlink uydu internet desteği olması karasal bir noktaya bağımlı kalmadan internete ulaşabilmek anlamına geliyor, bunun anlamı Mars üzerinde bile çalışacak bir akıllı telefon olabilir mi?

Bütün bunlar halihazırda Elon Musk ve firmalarının üzerinde çalıştığı projeler ve teknolojiler. Bakalım  Tesla "Model Pi" piyasaya çıktığında beklentilerin ne kadarını karşılayacak...

Firmanın akıllı telefonu 2021 sene sonunda 'resmi' olarak duyurabileceği konuşuluyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler