23/10/2023

Twitch yayıncıları artık herhangi bir canlı yayın hizmetinde eş zamanlı yayın yapabilecek

Twitch, 20 Ekim'de eş zamanlı yayın politikasını tüm canlı yayın platformlarını kapsayacak şekilde genişlettiğini duyurdu. Bu, artık favori yayın içerik oluşturucularınızı yakalayabileceğiniz bir sürü yeni yer olduğu anlamına geliyor.


Duyuru, TwitchCon 2023'ün bir parçası olarak geliyor; burada Twitch, Hizmet Dışı Davranış Politikasına swatlama ve doxxing ekleme ve yayıncıların sohbet edenlere anonim uyarılar göndermesine izin verme gibi yeni güvenlik yönergelerini de duyurdu.

Twitch, Ağustos 2023'te TikTok ve Instagram gibi mobil hizmetlerde eş zamanlı yayına izin verdiğinde eş zamanlı yayın kurallarını zaten güncellemişti. Bu politika değişikliği, yayıncılara YouTube ve Kick gibi Twitch rakipleri de dahil olmak üzere diğer web tabanlı platformlara erişim olanağı sağlıyor. (İkincisi yakın zamanda xQc, Amouranth ve Nickmercs gibi önde gelen yayıncılarla anlaşmalar imzaladı.)

Yeni eşzamanlı yayın politikası hâlâ kendi yönergeleriyle birlikte geliyor. Her şeyden önce, eğer bir yayıncının Twitch ile münhasırlık anlaşması varsa, diğer platformlara eş zamanlı yayın yapmasına izin verilmeyecektir. Başka yerlerde, yeni kurallar, Twitch kullanıcılarının eş zamanlı yayın deneyiminin "en azından diğer platformlar veya hizmetlerdeki deneyimden daha az olmamasını" gerektiriyor. Bu, yayıncının Twitch topluluğuyla, Twitch'i izleyen diğer kullanıcılarla olduğundan daha fazla veya daha fazla etkileşim kurması gerektiği ve ayrıca Twitch akışının video kalitesini azaltmaması veya düşürmemesi gerektiği anlamına gelir.

Yeni eş zamanlı yayın kurallarına göre yayıncılar, yayın sırasında diğer hizmetlerdeki eş zamanlı yayınlarına bağlantı da sağlayamıyor. Bu kural yalnızca yayınlar ve Twitch sohbetleri için geçerlidir; yayıncılar yine de nerede eş zamanlı yayın yapacaklarını kanallarının "Hakkında" bölümünde belirtebilirler. Son olarak yayıncılar, sohbetleri birleştirmek gibi "diğer platformlardan veya hizmetlerden etkinlikleri birleştiren üçüncü taraf hizmetleri" kullanamaz. Ancak yayıncı, üçüncü taraf araçlarını yalnızca kişisel kullanım için kullanabilir.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler