25/6/2022

Twitter, Video Altyazı Desteğini Duyurdu

Twitter'da videolar, ses kapalıyken otomatik olarak oynatılıyor, bu nedenle web, iOS ve Android'de .SRT altyazı görüntüleme desteğini oldukça önemli.

Altyazılar, tanımladığımız şekliyle, videolara Media Studio, ads.twitter.com veya API aracılığıyla eklenen .SRT dosyalarında bulunan bir video diyalogunun veya sesinin transkriptleridir. Altyazılar, işitme engelli kullanıcılar için daha iyi erişilebilirlik sağlamayı amaçlayan kapalı altyazılardan farklıdır, ancak bunlardan sıklıkla birbirinin yerine geçtiğini duyabilirsiniz.

Yakın zamana kadar Twitter, bir kullanıcı Android veya iOS cihazlarındaki erişilebilirlik ayarları aracılığıyla altyazıları açtığında etkinleştirilen, sınırlı bir kapasitede CEA tarzı altyazıları destekliyordu. Bu değişmiyor ve bunlar aynı şekilde görünecek.

İzlediğiniz videonun altyazıları varsa, cihazınızın sesi kapalıysa iOS ve Android'de veya "cc" düğmesini tıklayarak web'de bunları görebileceksiniz. Varsayılan olarak, video genişletildiğinde altyazılar gizlenecektir, çünkü bu eylem ses oynatmayı etkinleştirir.

.SRT altyazıları nasıl çalışır?

Media Studio kitaplığınızdaki bir videoya tıklayın.
Açılan pencerede "Altyazılar" sekmesini seçin.
Açılır menüden altyazı dosyanızın metin dilini seçin.
“Yükle” düğmesini tıklayın ve yerel bilgisayarınızdan sepet .SRT dosyasını seçin.
Dosya artık videonuzla ilişkilendirilmiştir. Dosyayı güncellemek için Kalem simgesini tıklayın.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler