21/9/2021

Yeni Amazon Kindle Paperwhite bilgileri sızdırıldı

GoodEReader'ın bildirdiğine göre, yeni nesil Kindle cihazları Amazon Kanada'da kaldırılan bir karşılaştırma tablosu aracılığıyla sızdırılmış gibi görünüyor.

Tabloda 149,99 Kanada doları (yaklaşık 117 ABD doları) Kindle Paperwhite ve 209.99 ABD doları (yaklaşık 164 ABD doları) Kindle Paperwhite Signature Edition olmak üzere iki yeni cihaz gösteriliyor. Her ikisi de mevcut 6 inçlik Paperwhite ile karşılaştırıldığında daha büyük bir 6,8 inç ekrana sahip, ancak yalnızca daha pahalı modelde yeni kablosuz şarjın yanı sıra daha fazla depolama alanı ve ortamın parlaklığına göre ayarlanan ışıklar var.

Temel Kindle Paperwhite, 8GB depolama alanı içeriyor gibi görünüyor, Signature Edition ise mevcut Paperwhite için mevcut iki depolama seçeneğiyle aynı olan 32GB'a sahip. 300ppi çözünürlük de değişmez. Bununla birlikte, cihazın ön ışığı için LED miktarı, mevcut Paperwhite ile beşten 17'ye yükseldi ve renk sıcaklıkları da mevcut Kindle Oasis gibi ayarlanabilir olmalıdır. Her iki cihazdaki ekranlar da çerçeveyle aynı hizada olacak ve ayrıca mevcut Paperwhite ile aynı IPX8 su geçirmezlik derecesine sahip olacaklar. Wi-Fi bağlantısı dahil.

Yeni Kindle Paperwhites, Oasis'ten bazı özellikleri miras almış olsa da, Amazon'un premium e-okuyucusu için hala bazı özel özellikler kalacak. Bunlar, karşılaştırma tablosuna göre ergonomik tasarımı, otomatik dönen sayfa yönlendirmesi ve fiziksel sayfa çevirme düğmeleri içeriyor.

Ne yazık ki, yeni Kindles'ın hangi USB konektör tipini kullanacağından söz edilmiyor, bu nedenle Amazon'un Micro USB ile utanç verici derecede uzun bir süre takıldıktan sonra nihayet onları USB-C'ye yükseltmeyi planlayıp planlamadığı belli değil. Amazon'un premium Kindle Oasis'i bile eski USB konektörünü kullanmaya devam ediyor.


İki modelin haberi, geçen hafta 2015'ten beri üretilen tüm Kindle'lar için bir güncelleme olarak piyasaya sürülen yeni Kindle arayüzünün gelişini takip ediyor. Yeni düzen, cihazın Ana ekranı, kitaplığı arasında geçiş yapmayı kolaylaştıran bir gezinme çubuğu ekliyor. Muhtemelen bu yeni arayüz, piyasaya sürüldükten sonra yeni Kindles'a önceden yüklenmiş olarak gelecektir.

Amazon'un yeni e-okuyucuları resmi olarak ne zaman duyuracağı belli değil. Genellikle Eylül ayının sonunda bir sonbahar donanımı etkinliği düzenler, bu nedenle çok uzakta olmayabiliriz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler