17/7/2024

Canon, EOS R1 ve EOS R5 Mark II olmak üzere iki yeni aynasız kamera

Her iki kamera da profesyonel ve ileri amatör fotoğrafçılara ve videografçılara yönelik

Canon, EOS R1 ve EOS R5 Mark II olmak üzere iki yeni aynasız kamera çıkardı. Her iki kamera da profesyonel ve ileri amatör fotoğrafçılara ve videografçılara yöneliktir. Konu izleme ve nesne tanıma özellikli yeni bir otomatik odaklama sistemi, kamerada görüntü yükseltme ve gelişmiş gürültü azaltma dahil olmak üzere birçok özelliği paylaşırlar.

EOS R1, profesyonel spor ve fotoğraf gazeteciliği için tasarlanmıştır. Dahili bir tutma yeri ve dikey pil bölmesi bulunan daha büyük, daha sağlam bir gövdeye sahiptir. Ayrıca daha büyük bir elektronik vizöre sahiptir ve hızlı görüntü aktarımı için kablolu ethernet bağlantısını destekler. R1, 24 megapiksel sensöre sahiptir ve sürekli otomatik odaklama ile saniyede 30 kareye kadar çekim yapabilir.

EOS R5 Mark II daha çok yönlüdür ve daha geniş bir fotoğrafçılık ve videografi uygulaması yelpazesi için kullanılabilir. R1'den daha küçük, daha hafif bir gövdeye ve daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar için 45 megapiksel sensöre sahiptir. R5 Mark II, 4K 120fps'ye kadar veya 8K 60fps'ye kadar video çekebilir. Ağustos ayı sonlarında mağazalarda satışa sunulurken, R1'in Kasım ayında satışa sunulması bekleniyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler